Resepi Biskut Jem Strawberry

biskut strawberry jam

Resepi Biskut Jem Strawberry

wah..puasa dah nak dekat..n x lama lagi dah nak raya..huhu..
kejap je masa berlalu..pejam celik...pejam celik dah dekat setahun...
bila sebut raya,,yuk mesti terigat kat biskut jem strawberry..
biskut biskut jem strawberry nie mmang lagend dan oldschool lar..

klau dulu,,time raya biskut biskut jem strawberry nie wajib ada kat rumah..
boleh katakan setiap rumah ada biskut nie..
tapi,,part yang paling tragis pasal biskut nie,,,
budak2 selalu makan jem strawberry je..tinggal biskut je dalam tu..
habis semua jem kena makan...huhu..
yuk dulu pun gtu gak,,,haha..
nak wat camen jem dia sedap..mesti tuan rumah mengamuk bila jem xde..haha..
bila ingat balik lawak lar plak..haha..kenangan betul..

[wajib cuba : resepi biskut nutella]

tapi sekarang biskut biskut jem strawberry nie semakin dilupakan..
yelar,,sekarang kan dah banyak biskut yang hipster huhu..
sbb tu lar yuk nak share resepi biskut jem strawberry supaya,,budak2 wicet tahu tentang bsiskut nie,,haha,,
klau x..biskut nie akan pupus cam dinosaur..hahahaah
cepat ambik pen dan kertas salin resepi biskut jem strawberry

resepi biskut Jem Strawberry

bahan-bahan
  • 125g butter
  • 2sb minyak sapi(optional)
  • 1/2 cawan gula halus
  • 1 biji kuning telur
  • 5 sb nestum yang dikisar
  • filling strawberry
ayakkan
  • 1 3/4 cawan tepung gandum
  • 1sb emplex
  • 1sb tepung jagung
  • 4sb tepung susu
  • 1/2 sk soda bikarbonat
  • 1/2 sk baking powder

cara-cara untuk membuat resepi biskut jem strawberry

  1. kacau sehingga kembang butter,minyak sapi dan gula
  2. then masukkan kuning telur
  3. masukan sedikit demi sedikit bahan yang diayak kedalam butter yang kembang
  4. then boleh lar terap ikut acuan yang kita suka
  5. pipekan filling strawberry keatas biskut yang kita terap tadi
  6. bakar pada suhu170c selama 20 min.api atas bawah
Resepi Biskut Jem Strawberry
terapkan doh mengikut acuan yang dikehendaki

Resepi Biskut Jem Strawberry
ciap...sedap...gebu je..sape lar yang gi gigit biskut tu,,,haha



resepi & gambar kredit to: azlina ina fans



info penting
Panduan Business Air Balang

jom kita tengok video resepi biskut jem strawberry.nie resepi step by step untuk uols..





Comments

Post a Comment